Украинският президент Володимир Зеленски поиска по-силно ангажиране на Запада с

...
Украинският президент Володимир Зеленски поиска по-силно ангажиране на Запада с
Коментари Харесай

Доц. Даниел Бенатов: Руснаците вече не ползват Кримския мост като...

Украинският президент Володимир Зеленски изиска по-силно ангажиране на Запада с войната. Според него помощта за Украйна се бави прекалено много. Президентът съобщи още, че обстановката на бойното поле е " една от най-трудните ".

" Ситуацията е тежка и напрегната. Когато Съединени американски щати дават поддръжка, тя не се случва толкоз бързо. Чакаме в средата на лятото въоръжението да пристигна ", уточни Бенатов.

" Предполагаме, че основното, което желаят да създадат, е опустошение на Европейски Съюз като общественост. Ние се намираме на предна линия. Когато Съединени американски щати не разрешават да използваме американското оръжие на територията на Руската федерация, няма логичност. Никой не приказва, че с американските ракети Украйна ще унищожи Ермитаж или Кремъл ", изясни доцент Бенатов пред Bulgaria ON AIR.

Мандатът на украинския президент Володимир Зеленски официално завърши на 20 май. Президентски избори трябваше да има през март, само че Народното събрание не ги насрочи, защото страната е във военното състояние.

" Мандатът му свърши. Скоро ще свърши и мандатът на Народното събрание. Украинската Конституция споделя, че избори не са вероятни във време на военно състояние. Украйна не може да обезпечи избори на своята територия ", стана ясно от думите му.

Доц. Бенатов акцентира, че Руската федерация е направила избори на окупирани територии, което е нарушаване на Женевските конвенции.

" Тези избори не са законни. Руснаците дълго време търсиха нова кандидатура на мястото на господин Жириновски, който умря преди две години. Накрая откриха, че господин Медведев може да бъде формален смешник на Руската федерация ", разяснява кореспондентът ни в Киев.

" Руснаците към този момент не употребяват Кримския мост като път за военни артикули и товари. Разрушаваме и съветския черноморски флот ", заключи доцент Бенатов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР