Хакерската група Киберпартизани обяви, че е атакувала компютърната мрежа на

...
Хакерската група Киберпартизани обяви, че е атакувала компютърната мрежа на
Коментари Харесай

Хакери атакуваха беларуските железници, возили солдати |

Хакерската група " Киберпартизани " разгласи, че е атакувала компютърната мрежа на беларуските железници, с цел да попречи на напредването на съветски военни, заяви радио „ Свобода “, представено от БНР.

Целта на акцията е била да попречат на работата на железниците, защото Русия транспортира военни и техника по беларуската железопътна инфраструктура.

Преди дни Москва разгласи, че предстоят взаимни военни учения в Беларус под кодовото име " Съюзническа решителност ". Очаква се те да продължат до края на февруари. В същото време съветските войски са съсредоточени покрай границата на Беларус с Украйна. Западът се притеснява, че Русия разполага там сили в подготовка на инвазия в Украйна. Кремъл отхвърля.

" Киберпартизани " са сложили изискване да спре прехвърлянето на съветски войски на беларуска територия и да бъдат освободени 50 политически пандизчии. В подмяна хакерите ще дават на компанията ключовете за възобновяване на мрежата.

Беларуската хакерска група „ Киберпартизани “ се появи за първи път през есента на 2020 година след началото на всеобщите митинги против режима на Александър Лукашенко. Групата предприе поредност от офанзиви против държавни сървъри и огласи материали, компрометиращи беларуските управляващи. Тя разгласява с открит достъп служебна информация, в това число персонални данни на чиновници на правоохранителните органи, взели участие в потушаването на митингите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР