Група от 13 сенатори от Демократическата партия в САЩ, водени

...
Група от 13 сенатори от Демократическата партия в САЩ, водени
Коментари Харесай

Сенатори разпитват Марк Зукърбърг за щурма на Капитолия през януари

Група от 13 сенатори от Демократическата партия в Съединени американски щати, водени от Ейми Клобучар от Минесота и Джак Рийд от Роуд Айлънд, се обърнаха към основния изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг. Те желаеха от него да отговори по какъв начин обществената мрежа Фейсбук се е справила с налагането на дезинформация преди офанзивата на Капитолия на 6 януари.

Сенаторите се базират на документи и свидетелства, споделени от някогашната служителка на Фейсбук Франсис Хауген. Те желаят да знаят за какво компанията прибързано е премахнала защитните ограничения, които са били налични преди президентските избори през 2020 година.

„ Това деяние разреши на дезинформацията и насилствената изразителност да се върнат в платформата директно след изборния ден и в навечерието на въстанието на 6 януари “, считат политиците.

„ Въпреки че признаваме напъните, положени от Фейсбук, с цел да предотврати разпространяването на обвързвана с изборите дезинформация, насилствена изразителност и тормоз преди изборите през 2020 година, това явно не беше задоволително, с цел да попречи на лъжите за изборите да се вкоренят в платформата и да подхранват принуждение против нашата народна власт ", обявиха още Клобучар, Рийд и 11-те други сенатори.

Групата не заплашва с регулаторни ограничения против Meta. Възможно е Сенатът да призове Зукърбърг да свидетелства, сходно на това, което ръководителят на Instagram Адам Мосери беше помолен да направи по-рано този месец. И до момента в който множеството американски законодатели са съгласни, че би трябвало да се направи повече за контролиране на Фейсбук и други обществени мрежи, демократите и републиканците не са стигнали до консенсус за това по какъв начин да подходят към казуса.

А тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР