Гротескни твърдения и цинично изопачаване на фактите - руският външен

...
Гротескни твърдения и цинично изопачаване на фактите - руският външен
Коментари Харесай

Сергей Лавров: вечният човек на Русия


Гротескни изказвания и цинично изкривяване на обстоятелствата - съветският външен министър Сергей Лавров проигра уважението, което си беше спечелил през годините. Кратък портрет на най-дълго задържалия се външен министър.

Сергей Лавров

2005 година, среща на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия. На една пъстра вечерна колекция отвън формалната рамка на конференцията, външният министър на Русия Сергей Лавров се появява облечен като рицар джедай - с качулка, лазерен меч и в ролята на страж на мира и справедливостта в галактиката.

Днес е друго - появите на Лавров към този момент не провокират усмивки. Защото методът, по който той се изявява като бранител на съветския свят, няма нищо общо с шегите му и целенасочените му насмешки от годините, в които беше представител на Русия в Организация на обединените нации.

Опитният посланик, който прекрачва всевъзможни граници
Редакцията предлага
Изказвания като това по италианската телевизия за нуждата от " специфичната интервенция " в Украйна, тъй като страната трябвало да бъде денацифицирана, макар че президентът е евреин, се възприемат като ясно прекрачване на всевъзможни граници: " Ако си припомням вярно, уповавам се да не бъркам, Хитлер също е имал еврейска кръв. Така че това не значи нищо. Мъдрите евреи споделят, че най-ревностните антисемити нормално са евреи. "

В навечерието на годишнината от успеха над хитлеристка Германия Лавров съобщи, че Западът се пробва да изтръгне и унищожи славните страници от съветската история. Той желал да трансформира спечелилите в нарушители и насърчавал фашизма и русофобията. Историческата истина била заложена на карта, както и сигурността, ползите и културата на Русия. " Всъщност бъдещето на света е заложено на карта. Залогът е какъв ще бъде този свят: еднополюсен под командването на Съединени американски щати, както желае Вашингтон и както всички останали западни страни към този момент са приели, или обективен и либерален. "

Това са гротескни изказвания, цинично изкривяване на обстоятелствата, смаяно декларират западните дипломати. През 2016 година американският посланик Джон Негропонте съобщи, че моралът на Лавров е еднакъв на морала на съветската страна. Всъщност Лавров освен съставлява линията на Кремъл. Той я пази. При всички условия, по всяка тематика, по всевъзможен начин. Обича да основава и полемики: " Знаете ли, мислех, че тук има единствено възрастни. "

Ни диря от уважението, насъбрано през годините

Лавров е овладял целия репертоар - от сарказма, през тънката подигравка, до ясните и дословни изявления. Неговите язвителни обръщения са също толкоз страшни, колкото и неотстъпчивостта му в договарянията, в които той постоянно сполучливо употребява целия си насъбран дипломатически опит.

От уважението, което той си завоюва на интернационалната сцена като дълготраен посланик, към този момент не е останало доста. Когато при започване на март Лавров стартира речта си пред Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, към 140 дипломати демонстративно напуснаха залата в Женева. Тази сцена сподели доста повече от всяка една дума.

***
Вижте и това видео от нашия списък:
" Те изнасилиха и убиха щерка ни. Мразим съветския свят. "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР