Греъм Едж, барабанистът и съосновател на Moody Blues, почина на

...
Греъм Едж, барабанистът и съосновател на Moody Blues, почина на
Коментари Харесай

Почина барабанистът на Moody Blues

Греъм Едж, барабанистът и съосновател на " Moody Blues ", умря на 80 години. Смъртта му удостовери фронтменът на групата Джъстин Хейуърд на страницата ѝ в интернет. Той назова Едж " гръбнакът " на английската тайфа, написа life.dir.bg.

„ Денят е доста печален. Неговият тон и персона участват във всичко, което направихме дружно и за благополучие това ще продължи. Навремето, когато ми сподели, че се отдръпва, знаех, че без него към този момент не може да има " Moody Blues ". И тъкмо по този начин се случи... Може да се каже, че със своята безгранична обич към музиката той поддържаше групата дружно през всичките години.

В края на 60-те години се превърнахме групата, за която Греъм постоянно е мечтал, той бе освен нейният барабанист, само че и нейното сърце. Той донесе хубостта на звученето, като в същото време сътвори нужната атмосфера, без която музиката ни в никакъв случай нямаше да реализира същия триумф ", споделя Хейуърд.



Спомняйки си ранните дни, той сподели:

" Когато за първи път се причислих към групата, Греъм и родителите му бяха доста благи към мен. През първите две години той и аз живеехме дружно или в съседство един с различен - и макар че нямахме съвсем нищо общо, забавлявахме се и се смеехме от самото начало. Правехме това, което беше най-хубавата музика в живота ни “, споделя артистът.

" Той беше един от великите герои в бизнеса и в никакъв случай повече няма да има подобен като него. Моите най-искрени съболезнования на фамилията му ", приключва обръщението си.

Едж е роден в Рочестър, Стафордшир, на 30 март 1941 година, само че като дете се местив Бирмингам със фамилията си. Той се причислява към Рей Томас и Майк Пиндър, с цел да образува " Moody Blues " през 1964 година

През 1974 година, по време на спиране в записите и турнета на групата, барабанистът издава първия си независим сингъл, озаглавен " We Like To Do It/Shotgun ". На идната година пуска на пазара първия си независим албум - " Kick Off Your Muddy Boots ", в който е включена песента " The Tunnel/Bareback Rider ".

Според уеб страницата на групата, той е бил почитател на ветроходството, голфа и научната фантастика.

" Moody Blues " беше въведена в Залата на славата на рокендрола през 2018 година Тя издаде последния си албум през 2003 година, напомня Българска телеграфна агенция. Сред шлагерите ѝ са " Nights in White Satin'', " Tuesday Afternoon'', " I'm Just a Singer (In a Rock and Roll Band)''. Издала е 16 студийни албума.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР