Гръцкото правителство очерта днес серия от мерки, целящи намаляване на

...
Гръцкото правителство очерта днес серия от мерки, целящи намаляване на
Коментари Харесай

Гърция обяви мерки за пестене на енергия в публичния сектор

Гръцкото държавно управление очерта през днешния ден серия от ограничения, целящи понижаване на потреблението на сила в публичния бранш с 10 % в кратковременен проект и с 30 % до 2030 година, оповестява в. " Катимерини ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Мерките, които бяха показани от министъра на енергетиката Костас Скрекас, министъра на вътрешните работи Макис Воридис и заместник-министъра на финансите Теодорос Скилакакис, плануват тласъци за институциите, които понижат сметките си за сила, посредством увеличение на финансирането им от държавния бюджет.

Те включват назначение на енергиен контрольор, който да следи дали всички светлини и уреди като климатиците са изключени след края на работния ден. Директорите на отдели също по този начин се предизвикват да наблюдават за поддръжката на охладителните и отоплителните системи на офисите, да разчитат повече на естествената вентилация и да слагат пердета и щори, където е належащо, с цел да обезпечат повече сянка. Същевременно от градските управляващи се изисква да подобрят регулацията на публичното осветяване и да понижат използването на декоративни светлини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР