Гръцкото крило на Милуоки Янис Адетокумбо взима най-много пари от

...
Гръцкото крило на Милуоки Янис Адетокумбо взима най-много пари от
Коментари Харесай

Янис взима най-много от европейците в НБА

Гръцкото крило на Милуоки Янис Адетокумбо взима най-вече пари от всички европейски играчи в НБА. Освен това той е единственият представител на Стария континент в Топ 10 на най-добре платените баскетболисти в Лигата, демонстрира лист, оповестен от известното издание Forbes.

24-годишният грък се подрежда на седмо място в класацията, а общите му доходи са в размер на $43.2 милиона този сезон. $24.2 милиона от тази сума идват от заплатата му в Милуоки, а останалите $19 милиона са от разнообразни рекламни контракти. Янис подписа много стабилен контракт с Nike през ноември 2017 година, а също така е рекламно лице на редица други продуките както в Съединени американски щати, по този начин и в родната си Гърция.

ЛеБрон Джеймс е №1 по доходи с общо $88.7 милиона, като е отпред на листата за пета поредна година, а повече от половината пари на Краля идват от реклама - $53 милиона. Последният баскетболист, който е изкарвал повече от Джеймс, е Коби Брайънт.

Челната десeтка се добавя от Стеф Къри (общо $79.5 милиона), Кевин Дюрант ($65 милиона), Ръсел Уестбрук ($53.7 милиона), Джеймс Хардън ($47.4 милиона), Крис Пол ($43.7 милиона), както и Деймиън Лилард ($41 милиона), Блейк Грифин ($39.1 милиона) и Пол Джордж ($38.6 милиона).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР