Гръцките медии отразяват посещението на българския премиер Бойко Борисов в

...
Гръцките медии отразяват посещението на българския премиер Бойко Борисов в
Коментари Харесай

Гръцките медии отразяват посещението на българския премиер Бойко Борисов в Света гора

Гръцките медии отразяват визитата на българския министър председател Бойко Борисов в Света гора, както и тържествата за празника в София. Визитата на Борисов провокира и позитивни мнения за българското европредседателство.

„ Българският министър председател Бойко Борисов е на посещение  в Света гора “, означават през днешния ден гръцките медии.

Заедно с част от държавното управление министър председателят Борисов участва през днешния ден на литургията и литийното шествие във връзка храмовия празник на манастира „ Свети Георги Зограф “.

Голямо внимание се отделя и на срещата на българската делегация с управлението на Света гора, което се смята за  изключителна чест към светско лице. Публикува се също информация, че българското държавно управление е финансирало възобновяване на част от манастира.

Някои гръцки телевизионни медии оповестиха и за военния церемониал в София, с коментар, че българите отдават изключителна респект към Свети Георги Победоносец.

Посещението на българския министър председател е мотив и за позитивни мнения във връзка с българското европредседателство. Гръцките медии показват вяра за значими резултати за бъдещето на Европейския съюз от срещата на върха в София на 17 май. „ Очаква се този конгрес за влее нова сила на връзката на европейските страни със Западните Балкани “, означават медии в Атина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР