Гражданската организация Спаси София, начело с независимия общински съветник Борис

...
Гражданската организация Спаси София, начело с независимия общински съветник Борис
Коментари Харесай

Спаси София предлага истински инвестиции в кварталите в Бюджет 2022

Гражданската организация " Спаси София ", отпред с самостоятелния общински консултант Борис Бонев, показаха през днешния ден своите оферти за основни планове, които да бъдат включени в общинския бюджет за тази година. Предложенията са съсредоточени в няколко стратегически посоки, измежду които фокус в кварталите, възстановяване на превоза, спортната инфраструктура и градското озеленяване.

“Всички препоръчани вложения са в кварталите, с цел да може най-сетне столичани да видят усъвършенствания на средата към домовете им. Време е общинските вложения да бъдат ориентирани там, където живеят повече хора”, безапелационен е Борис Бонев.

Основна част от предложенията на " Спаси София " касаят съответни планове за създаване на спортни уреди из целия град. Сред тях са нов скейт парк в Северния парк, писта за тичане със специфична настилка в Южния парк и байк парк в " Орландовци ".

“Целим качествено нови благоприятни условия за спорт и отдих, каквито в София до момента не е имало. От години се приказва за потребността от повече благоприятни условия за безвъзмезден спорт и деен живот в града, само че няма резултати. Срещу минимални на фона на бюджета на София вложения, дейните жители и младите могат да получат атрактивни места за спорт наоколо до домовете им.” - отбелязва Елена Иванова от икономическия екип на Спаси София.

Устойчивият и безвреден превоз е втора стратегическа цел на Спаси София, като се оферират съответни решения за всички участници в придвижването. Градските деятели оферират да се финансират три плана за ремонт на трамвайни трасета през тази година - по бул. " Петър Дертлиев " в " Люлин " и бул. " Кн. Мария Луиза ", както и средства за планиране на скоростния рингов трамвай по бул. Тодор Каблешков.

“Предлагаме и ремонт на три кръстовища и превръщането им в безвредни и налични за всички - в " Люлин ", " Гео Милев " и " Овча купел ". Те се намират на основни публични места в кварталите, където пътната сигурност е изключително значима.” - споделя Андрей Зографски от транспортния екип на Спаси София, допълвайки, че в предлагането им са заделени средства и за дотъкмяване на подземния паркинг под метростанция Сливница.

Според Бонев, зеленият, резистентен и удобен град са критериите на който всички препоръчани от " Спаси София " планове би трябвало да дават отговор. Затова са планувани средства, които осезаемо усъвършенстват качеството на живота, измежду които превръщането на най-голямото междублоково пространство в Люлин в хубав квартален парк, ремонт на три ДКЦ-та (в Обеля, Ботунец и Люлин) и учебни заведения в Триадица и Лозенец.

“Всички наши оферти отразяват убеждението ни, че вложенията би трябвало да се насочат в кварталите, които десетки години бяха пренебрегнати. Те имат потребност от доста възстановяване на градската среда, превоза, достъпа до обучение, здраве, зелена и спортна инфраструктура, паркирането… Чакат ни доста проблеми за решение, само че с предложенията ни за бюджета на града, ние демонстрираме нова визия и посока за развиване на София.

От " Спаси София " работим за съвременна, зелена и удобна столица, която се грижи за жителите си и в партньорство с тях взема решение насъбраните проблеми. Очаквам поддръжка за нашите оферти от всички политически
групи в СОС и аргументирани диспути по съответните оферти. Ако от ГЕРБ отхвърлят всички оферти на опозицията, както са го правили до момента, единствено ще покажат че не схващат какъв брой изменена е София и упованията на софиянци за честно, диалогично и експертно ръководство ", убеден е Борис Бонев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР