Говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова

...
Говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова
Коментари Харесай

Захарова: Много бързо може да стане това

Говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова съобщи, че деескалацията на напрежението сред Украйна и Русия може да се реализира доста бързо.

За задачата обаче е належащо унищожаване на всички оръжия, доставени от западните страни в Украйна, както и преустановяване на активността на задграничните военни инструктори. Друго изискване съгласно Захарова е отвод на Украйна от взаимни учения със страните от НАТО. От своя страна НАТО би трябвало да се откаже от политиката на отворени порти и да се откаже от концепцията за присъединение на Украйна към Алианса.

Руската и беларуската войска започнаха през днешния ден десетдневни маневри в Беларус, заяви съветското министерство на защитата. Това става в миг на засилено напрежение сред Русия и Запада поради Украйна. Целта на учението е подготовка за прекъсване и отбиване на външна експанзия в границите на отбранителна интервенция, се прецизира в официалното съобщение. Маневрите протичат на пет военни полигона, в четири военновъздушни бази и " разнообразни обекти " в Беларус, по-специално в региона на Брест, който граничи с Украйна. Според Запада в Беларус са изпратени за задачата 30 000 съветски военни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР