Говорейки на пресконференция в индонезийския град Денпасар, Лавров отбеляза, че

...
Говорейки на пресконференция в индонезийския град Денпасар, Лавров отбеляза, че
Коментари Харесай

Лавров: Западът хленчи за украинското зърно, за да поеме контрола над Черно море

Говорейки на конференция в индонезийския град Денпасар, Лавров означи, че с цел да се провежда износът на зърно от Украйна, западните страни упорстват да се сътвори " механизъм за наблюдаване " с присъединяване на военните сили на НАТО, които ще управляват проходите от Черно море до Истанбулския проток и по-нататък към Средиземно море.

С помощта на Турция Русия е " подготвена да обезпечи сигурност на конвоите " до Истанбулския пролив, Средиземно море и пазарите на купувачите, уточни Лавров.

" Проблемът е, че западните сътрудници желаят да основат някакъв интернационален механизъм за наблюдаване на този развой с присъединяване на силите на НАТО. Ние прелестно разбираме техния скрит план “, акцентира министърът.

Русия от своя страна е подготвена на договаряния с Турция и Украйна по въпросите, свързани с износа на зърно, а също така е готовя да доставя на международния пазар наличните енергийни запаси. Въпросът обаче е каква ще е цената. В речта си Лавров не пропусна да означи, че Западът упорства за " мирни " договаряния, само че продължава да доставя оръжия на Украйна - нещо, което вбесява Москва.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР