Гордън Мъри- създадетелят на един от най-емблематичните суперспортни автомобили на всички времена,

...
Гордън Мъри- създадетелят на един от
най-емблематичните суперспортни
автомобили на всички времена,
Коментари Харесай

Гордън Мъри обеща най-добрата суперкола в света

Гордън Мъри- създадетелят на един от най-емблематичните суперспортни автомобили на всички времена, McLaren F1, анонсира първите детайлности за изцяло новия план на компанията GORDON MURRAY AUTOMOTIVE. Според него, при започване на 2022 година ще бъдат осъществени доставките на първите представители на напълно нов суперспортен автомобил, обявен за момента с обозначението T.50.

Според Мъри, T.50 ще бъде най-рафинираната, лека и насочена към лидера суперкола в целия свят. Автомобилът, задвижващи при който ще бъдат задните колела, ще бъде със приблизително ситуиран напълно нов, 3.9-литров, V-образен, 12-цилиндров мотор, който ще се развърта до невиждани към момента при серийните модели обороти. Посочените числа са 12 100/мин, максимална мощност от 650 конски сили и максимален въртящ миг от 450 Нм.

Благодарение на пространствена рамка и карбонова тръбна структура, T.50 обещава да бъде и извънредно лек- единствено 980 килограма, само че в това време и достатъчно практичен, като ще има и обособено товарно поделение.

С революционна аеродинамика, T.50, който подобно на легендата McLaren F1 ще бъде с триместен интериор, ще бъде създаден в лимитирана серия от единствено 100 екземпляра, като базовата цена на колата започва от 2 000 000 британски лири без налози.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР