Google публикува реклами на стотици съмнителни уебсайтове, включително в Иран

...
Google публикува реклами на стотици съмнителни уебсайтове, включително в Иран
Коментари Харесай

Реклами на Google се появяват в санционирани сайтове

Google разгласява реклами на стотици съмнителни уеб страници, в това число в Иран и Русия. Съдържанието на някои от уеб страниците се върти към порнография и пиратски тематики, до момента в който други са в формалния санкционен лист на Министерството на финансирането в Съединени американски щати. В отговор на изследването някои рекламодатели показват паники поради това, че имат дребен надзор върху мястото, където се нареждат рекламите им.
Гугъл разгласява реклами на стотици съмнителни уеб страници, в това число санкинирани такива в Иран и Русия, съгласно ново изследване, което провокира апели за по-добра бистрота и контрол в рекламния бизнес на компанията на стойност от 223 милиарда $ единствено за една година.

Много огромната търсачка демонстрира реклами както на своята лична платформа, по този начин и на уеб страници от трети страни в така наречен Партньорска мрежа за търсене в Гугъл. Това включва и други нейни платформи - образец е видео уеб сайтът YouTube. Още повече, когато разработчиците основат свои лични търсачки за уебсайтовете си, употребявайки инструментите на Гугъл, компанията демонстрира реклами до тези резултати като част от Гугъл Sponsored Promotions, още познати като GSP.
Реклама
Проучване на Adalytics, група за разбори на цифрови реклами, открива реклами на огромни марки и държавни организации, позиционирани на хиляди уеб сайтове в мрежата на GSP по способи, по които нарушават личните правила на Гугъл, оповестява Financial Times.

Съдържанието на някои от уеб страниците се върти към хардкор порнография и пиратски тематики, до момента в който други са в формалния санкционен лист на Министерството на финансирането в Съединени американски щати. Например, реклами от ФБР, Американските секрети служби и американското министерство на финансите са открити на съветски и ирански санционирани уеб сайтове. Adalytics споделят, че някои от уебсайтовете евентуално са получили пари за арестуваните реклами, съгласно съглашение за шерването на приходите с Гугъл, макар че е невероятно да се разбере какъв брой тъкмо са те.
Отговорът на Гугъл
Компанията споделя, че се ангажира да съблюдава всички използвани наказания и също по този начин, че повече няма да допусне проявлението на реклами в уеб страниците за възрастни, посочени в отчета.

" Ние, несъмнено, ще прегледаме отчета, само че нашият разбор на уеб страниците и лимитираната информация, към този момент споделена с нас, не разпознава доходи от реклама, споделени с някое от глобените лица. ", споделя вицепрезидентът на световните реклами в Гугъл Дан Тейлър.
Реклама
Той напомни, че Adalytics преди са разгласили " неточни разгласи ". Преди време от Гугъл отхвърлиха отчет на групата, твърдящ, че YouTube демонстрира реклами на партньорски уеб страници по метод, който остава прикрит за потребителите. Adalytics тогава пази методологията си зад това следствие против сходни изказвания.
По-дълбоките проблеми в Гугъл
" Нещо доста надълбоко се е счупило в Гугъл, щом не могат да разпознават тези уеб сайтове ", споделя Лора Еделсън, асистент-професор по компютърни науки в Northeastern University. Според нея в името на репутацията и правната отговорност рекламодателите би трябвало да изискват доста повече бистрота, в сравнение с получават.
Повече за откритията на Adalytics
В отчета си Adalytics разгласява дузини екранни фотоси на реклами, показващи подозрително наличие, явно в нарушаване на политиките на Гугъл. В него се твърди, че доста са позиционирани от огромни марки като Apple, Amazon, BMW, Goldman Sachs, KPMG, Walmart и Meta. В част от случаите компании, произвеждащи алкохолни питиета, също са рекламирани в детски уеб сайтове.

Реклами от политически акции за набиране на средства, в това число от американските сенатори Тед Круз и Ейми Клобучар, също бяха открити на уеб страниците извършители съгласно Adalytics. За изследването си те употребяват данни с отворен код и уеб ботове, с цел да прегледат 7.2 милиона уеб страницата, и се съветват с марки и организации.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР