Водният цикъл на Пловдив май зацикли. Повече от два месеца,

...
</TD
>Водният цикъл на Пловдив май зацикли. Повече от два месеца,
Коментари Харесай

Зацикли ли Водният проект на Пловдив?

Водният цикъл на Пловдив май зацикли. Повече от два месеца, откакто изненадващо беше, позициите в административното звено не престават да са вакантни, предава Plovdiv24.bg

Водният цикъл в регион " Северен " до момента поредно е имал четирима ръководители от старта му през 2018-та. Реалните строителни действия стартират в разгара на коронавирус пандемията през 2020 година и за това време отпред на административния екип са били, Ивайло Сираков, Румен Лемберов. Всъщност освобождението на последния началник става месеци преди приключването на строителните действия и отчитането на плана пред Управляващия орган (УО), което е на процедура е най-тежката, най-важната и най-отговорната работа. В документите би трябвало аргументирано да се отбрани изразходването на всяка стотинка от плана.

Водният цикъл на Пловдив е на стойност 115 334 116,42 лева преди актуализацията поради инфлацията. Безвъзмезднта финансова помощ е в размер на 80 681 485,78 лв., от които 68 579 262,91 лв. европейско и 12 102 222,87 лв. национално съфинансиране. Община Пловдив обезпечава съфинансиране в размер на 34 652 630,64 лв., от които 10 442 848,72 лв. – лично присъединяване и 24 209 781,92 лв. – неприемливи за финансиране разноски.

Бенефициент на Интегрирания план за водите на град Пловдив - стадий 1, както е формалното му название, е община Пловдив. В този смисъл, възложител на Водния цикъл е кметът на общината и той би трябвало да назначи административния екип. Два месеца след уволнението на управителния екип дейностите са оставени на самотек, а екипът още не е запълнен.

Не е ясно дали са подадени в Управляващ орган документите за верификация на 12-13 милиона лв., платени на строителя на обекта за свършена работа. Срокът за това изтече на 29 март, а екипът на Румен Лемберов е освободен от 1 март. От Управляващ орган почнали на пожар да звънят в общината да питат какво се случва с доклада. Осъзнавайки позволения гаф, от градската администрация решили да върнат няколко индивида от последния управителен екип. Предложили на всеки възнаграждение от 933 лева, колкото е минималната работна заплата. Те не се съгласили и даже са се настроили да съдят общината.  

По последна информация на Plovdiv24.bg  до края на седмицата се чака екипът да е запълнен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР