Голямо посрещане за Нулгюл Салимова в родното място!С питка, с

...
Голямо посрещане за Нулгюл Салимова в родното място!С питка, с
Коментари Харесай

Първите думи на Нургюл! Разочарованието е огромно

Голямо посрещане за Нулгюл Салимова в родното място!

С питка, с музика и танци село Крепча ще посрещне своята звезда в шахмата Нургюл Салимова. 20-годишната българка завоюва сребърен орден от Световната купа в Баку, Азербайджан.
-->
" Играчките й бяха фигурките, Нургюл нямаше други играчки. Стигна до международно равнище с помощта на татко й и дядо й - показа кметът на Крепча Бахри Алиев пред bTV. - Тя е икона за Крепча, би трябвало да бъде и за цяла България ", сподели още кметът.

По думите му, тя не върви на дискотека, а се занимава единствено с игра на шах.

Любопитен коментар направи и треньорът на Нургюл - Живко Жечев, съгласно който тя е изглеждала състарена при награждаването. Спецът показа, че е разговарял с Нургюл и се е опитал да я окуражи, само че тя се чувствала изморена и разочарована от това, че не съумя да завоюва борбата с рускинята Александра Горячкина. А първите й думи са били " Можех да печеля ".

" Умората е огромна, само че тя бързо ще се възвърне, показа Жечев пред bTV. - Аз съм играл на доста по-ниско равнище от нея и ми се е случвало на любителски шампионат да отслабна с 3 кг за 7 дни. Без да се затичам и да се изпотя.

Няма състезател, който да е безпределно благополучен, като го загуби. Мисля, че по-скоро се усещаше голямата отмалялост, която в този момент към този момент й тежи. Ще поспи, ще се възвърне и ще си пристигна. Първите й думи бяха " Можех да печеля ", показа треньорът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР