Голям спор се разрази сред зрителите на „Стани богат“ заради

...
Голям спор се разрази сред зрителите на „Стани богат“ заради
Коментари Харесай

Изключителен участник подпали страшен спор в мрежата заради Билалов

Голям спор се развихри измежду феновете на „Стани богат“ поради един от въпросите, който се падна на един от участниците. Това е Явор Йорданов на 44 години, който от близо 15 години работи като управител в офис на мобилен оператор.

Въпросът, който се падна за сума от 1500 лева бе по какъв начин „Еърбъс“ кръщават специфичният си аероплан за товари. Верният отговор бе „белуга“ и участникът означи, че това е тип есетрова риба, а Билалов, че е кит.
външна реклама
Оттук потегли и спор какво тъкмо е белугата:



Ето част от мненията

Сценаристите, или който там шушне в ухото на Билалов… Белугата е есетрова риба. Това, на което е кръстен самолетът е белуХа! И вие, както и Еърбъс, паднахте в клопката на неверния превод! Моля ви, пишете си домашното по-прилежно!

Еърбъс са изгубени в превода! Имали са поради белухата, която е тип делфин (семейство Зъбати китове), само че са объркали буквите. Или за съзвучие са решили да е белуГа. А белугата си е есетрова риба. Известна не със аероплан, а с хайвер и водка, кръстена на нея. Така че, споко, написал съм си домашното.

И водката „Белуга“ си я бива!

Всъщност есетровата риба моруната на съветски език е белуга, което се употребява от време на време и в България.



Официално обаче Уикипедия написа:

Белугите са извънредно общителни бозайници, които живеят, ловуват и мигрират дружно в шушулки, вариращи от няколко индивида до стотици китове. Тяхното луковично чело, наречено „пъпеш“, е гъвкаво и може да трансформира формата си. Това им разрешава да вършат разнообразни изражения на лицето. Белугата може да създава серия от чуруликане, щракане, свистене и вик, които дават на белуга другото име, “ канарчето на морето.“ Може да звучат като музика или даже нелепост за нас, само че на другите белуги те предават значима информация.



Много популации от белуги мигрират, защото морският лед се трансформира в Арктика. Те се движат на юг през есента, когато ледът се образува и по-късно се връщат да се хранят още веднъж напролет, когато ледът се разпада. Те също могат да бъдат открити покрай устията на реките, а от време на време даже да се качат нагоре по реката. Белугите се хранят с разнообразни типове риби, като сьомга и херинга, както и скариди, раци и мекотели. Тази информация и фотография дава уеб страницата worldwildlife по отношение на типа.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР