Големите търговци на дрехи във Великобритания са поставени под натиск

...
Големите търговци на дрехи във Великобритания са поставени под натиск
Коментари Харесай

Големите модни марки са под натиск заради влиянието на бързата мода

Големите търговци на облекла във Англия са сложени под напън поради " бързата мода " на фона на опасенията за въздействието й върху околната среда.

Актуалните кройки от стилните сбирки постоянно са основани, с цел да се употребяват единствено за няколко месеца, а увеличението на покупките води до изхвърлянето на стотици тонове облекла всяка година, написа Sky News.

Британските депутати също са загрижени за неприятните условия на труд в фабриките за облекло, а парламентарната комисия за екологичен одит изиска от шефовете на 10 водещи английски марки да разкрият екологичната си документи.

Marks & Spencer, Primark, Next, Tesco, Asda и Sports Direct са измежду търговците на дребно, които подлежат на задълбочена инспекция, а някои от ръководителите им ще бъдат поканени да дадат показания на депутатите по-късно тази година.

" Начинът, по който проектираме, произвеждаме и изхвърляме облеклата си, има голямо влияние върху нашата планета. Търговците на дребно на облекла и обувки имат отговорността да сведат до най-малко своя екологичен отпечатък и да подсигуряват, че служащите в техните вериги за доставка получават заплата. Искаме да чуем какво вършат, с цел да създадат промишлеността по-устойчива ", съобщи ръководителят на комисията Мери Крейг.

Търговската асоциация British Retail Consortium към този момент уведоми депутатите, че до 90% от служащите в производството на облекло получават под минималната работна заплата, нямат трудови контракти и са пострадали от крайни и тиранични трудови практики.

 Нови ограничения за трудовите условия в текстилната промишленост се задават в Европейски Съюз
Нови ограничения за трудовите условия в текстилната промишленост се задават в Европейски Съюз

Комисията по развиване излезе с нов отчет

Британската фешън промишленост генерира 28 милиарда паунда годишно, като британците купуват 2 пъти повече облекла в сравнение с преди десетилетие - повече от потребителите в други европейски страни.

Едно нормално пране може да освободи 700 000 нишки в отпадъчните води и да способства за замърсяването на океаните, съгласно проучване на Университета в Плимут.

Институтът по машиностроене пресметна, че международната фешън промишленост е произвела повече излъчвания на въглероден диоксид, в сравнение с интернационалните полети и морското мореплаване, взети дружно през 2015 година

" Фирмите за облекла би трябвало да бъдат изцяло почтени за въздействието си върху околната среда. Прането на облекла генерира хиляди тонове замърсяване с пластмасови микрофибри всяка година - огромна част от които приключват в нашите реки и устия, където могат да влязат в хранителната верига.

" Модната промишленост би трябвало да направи доста повече, с цел да понижи забележителните вреди, които предизвиква на нашата планета, а в случай че не го направи, държавното управление би трябвало да работи ", прикани аквитистът против замърсяването с пластмаса в екологичната мрежа " Приятели на Земята " Ема Прийстланд.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР