Големите филмови студиа "Уорнър брос", "Уолт Дисни" и "Сони пикчърс"

...
Големите филмови студиа "Уорнър брос", "Уолт Дисни" и "Сони пикчърс"
Коментари Харесай

От Холивуд спират филми в Русия

Големите кино студиа "Уорнър брос ", "Уолт Дисни " и "Сони пикчърс " взеха решение да слагат "на пауза " разпространяването на продукциите си в Русия, съобщи Асошиейтед прес.

В идващите седмици те се готвят да показват дълго чакани заглавия, които обаче няма да стигнат до съветския пазар. Още този петък "Уорнър брос " пуска " Батман " по кината в Северна Америка и извън Океана. Първоначално беше планувано новите завършения на супергероя да стигнат и до съветските фенове. Заради нашествието в Украйна обаче разпространяването на холивудските продукции краткотрайно стопира.

"В светлината на филантропичната рецесия в Украйна "УорнърМедия " стопира разпространяването на кино лентата си "Батман " в Русия ", съобщи представител на студиото. "Ще продължим да следим по какъв начин се развива обстановката. Надяваме се на бързо и спокойно разрешаване на тази покруса ", добави той.

"Уорнър брос " последва решението на "Уолт Дисни ", които през вчерашния ден оповестиха, че анимацията " Мей Червената панда " на "Пиксар " няма да излезе в Русия на 10 март, каквито бяха първичните проекти. Продукцията ще бъде пусната непосредствено в стрийминг платформата "Дисни плюс ".

Преди от "Уолт Дисни " да разгласят решението си, се очакваше "Уорнър брос " да пусне "Батман " и в киносалоните в Русия.

Warner Bros. Pauses ‘The Batman’ Russia Release
— The Hollywood Reporter (@THR)
„ Заради непровокираната инвазия в Украйна и трагичната филантропична рецесия, стопираме стартирането на филми в Русия, в това число идния "Мей Червената панда " от "Пиксар ", сподели представител на "Дисни ". "Бъдещи бизнес решения ще бъдат взимани съгласно разрастващата се обстановка. Междувременно, поради мащаба на задаващата се бежанска рецесия, работим с нашите сътрудници от Неправителствени организации за даване на незабавна помощ и друга филантропично подпомагане на бежанците. "

Холивуд търси решение за съветския пазар поради засиления световен напън да се пресечен бизнес връзките със страната поради войната в Украйна.

Руският пазар не е водещ за огромните холивудски компании, само че страната всекидневно се подрежда в топ 12 на страните в международната бокс-офис ранглиста. " Спайдър-мен: Няма път към дома " на "Сони " да вземем за пример натрупа общо доходи от 1,85 милиарда щатски $ в световен мащаб, като 46,7 милиона щатски $ са от продажба на билети в киносалоните в Русия. Най-новият филм на "Сони " - "Uncharted: Извън картата " пък инкасира приходи от 20 милиона щатски $ в Русия в последните две седмици.

Sony has announced that it won’t release in Russia next month. The film, which is part of the shared universe based on characters from the franchise, was due out March 24 in the country
— The Hollywood Reporter (@THR)
Компанията последва решенията на "Дисни " и на "Уорнър брос " да спре разпространяването на филмите си на съветска територия.

"Заради продължаващите военни дейности в Украйна и произлизащата от това неустановеност и филантропична рецесия в този район, ние ще спрем плануваните за разпространяване продукции в Русия, в това число и идното излизане на " Морбиус ", се споделя в изказване на "Сони ". Филмът с присъединяване на Джаред Лето се чака да бъде пуснат в кината при започване на април.

"Нашите мисли и молебствия са с всички, които са били наранени, и се надяваме, че тази рецесия ще бъде позволена бързо ", допълват от компанията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР