Гожов (Велкополски) отново се препъна в тазгодишното издание на втория

...
Гожов (Велкополски) отново се препъна в тазгодишното издание на втория
Коментари Харесай

Втора грешна стъпка за Христова и Гожов в Еврокъп

Гожов (Велкополски) още веднъж се препъна в тазгодишното издание на втория по мощ европейски клубен шампионат за дами по баскетбол - Еврокъп. Отборът на най-хубавата ни баскетболистка Борислава Христова инкасира второто си следващо проваляне в група " D " на конкуренцията, откакто отстъпи на турския Елазъг Йозел Идаре с крайното във втория си мач в потока и по този метод заема последната позиция в класирането.

Варненката и съотборничките й се предадоха в третата четвърт, която се оказа решаваща за крайния излаз. Туркините завоюваха частта с 12 точки и поведоха с двуцифрен задатък, който не бе изтърван във финалния интервал. С успеха Елазъг си подсигурява място за идната фаза на конкуренцията.

Борислава Христова всекидневно стартира като титуляр и прекара цели 39 минути на паркета. Крилото остави 12 точки, 5 битки, 2 чадъра и 2 отнети топки, като при стрелбата си националката ни бе 5/13 за две точки, 0/3 от тройката и 2/2 от наказателната линия. От съотборничките й Меган Густафсон бе най-хубава с 26 точки и 13 битки, Шатори Уокър-Кимбру добави 16 и 8 асистенции, а Черидийн Грийн вкара 13 точки и хвана 9 битки.

Йелена Дублевич поведе Елазъг към класиране напред с 25 точки, 5 битки и 6 асистенции. Келси Мичъл наниза 24 точки, Ема Кенън добави с 19 и 9 битки, а Ника Барич и Гамзе Такмаз се разписаха с по 10 точки.

Утре от 16:00 Гожов излиза в третия си мач в групата против московския МБА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР