Глобалната икономика показва растеж и се очаква през следващата година

...
Глобалната икономика показва растеж и се очаква през следващата година
Коментари Харесай

МВФ: Световният икономически растеж ще продължи

Глобалната стопанска система демонстрира напредък и се чака през идната година той да продължи, съобщи в границите на срещата на Г-20 в Хамбург шефът на Международния валутен фонд Кристин Лагард.

" В моите полемики с водачите, аз означих, че световното икономическо възобновяване би трябвало да се основава на необятна основа и се чака да продължи и през идната година ", сподели Лагард.

„ В същото време е належащо да предприемем дейности против несъразмерна надменност и опасности, в това число появяването на финансовата накърнимост, ниската продуктивност на труда и възходящото неравноправие. "

От позиция на ръководителя на МВФ, " настоящият интервал на напредък би трябвало да се употребява за по-нататъшни превантивни ограничения във финансовия бранш - посредством създаване на буфери от капитал и корпоративни салда. "

Освен това, належащо е да се реши въпросът за неналичието на растеж на действителните заплати, които " биха могли да подкопаят възобновяване ", предизвести Лагард.

Според нея, в тази обстановка е целесъобразно огромните стопански системи да подхващат ускорение на комерсиалните промени, с цел да се усилят вложенията в индустриалната инфраструктура и да се влага в развиването на " човешкия капитал ", с цел да се ускорят промените на пазара на труда и да се усъвършенства достъпа до финансови услуги.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР