Гледайки сегашната политическа ситуация става все по-ясно, че нито една

...
Гледайки сегашната политическа ситуация става все по-ясно, че нито една
Коментари Харесай

Шулева: Кога ще се излезе от този 30-годишен пубертет

Гледайки сегашната политическа обстановка става все по-ясно, че нито една от политическите сили не желае да поеме отговорност в очертаващия се интервал на съществени рецесии – здравна, мигрантска и икономическа. Управлението в интервал на рецесии, нормално изисква непопулярни решения, а това знаем, че не носи политически дивиденти – тоест гласове. Става ясно, че парламентарно показаните партии желаят да стоварят цялата отговорност на служебно държавно управление, респективно на президента за ръководство на рецесията, освен това без настоящ парламент.

Това несъмнено, колкото и в този момент служебния кабинет да се харесва на хората, неизбежно ще донесе негативи на президента преди президентската акция, поради минимум ограниченията, които ще се вземат поради пандемията. Тази некадърност обаче за отговорно политическо държание, за естествен разговор и реализиране на консенсус по значимите за страната цели няма да помогне и на партиите. Въпросът е по кое време най-сетне ще се излезе от този към този момент 30 годишен пубертет на политическо съзряване и действително присъединение към естествените демократични страни?

Това споделя в собствен коментар Лидия Шулева, съветник, бизнес треньор в консултантската компания " Бизнес разсъдък ". Тя е едно от лицата на партията Национално придвижване за непоклатимост и напредък (НДСВ), беше вицепремиер на България сред 2001 и 2005 година, министър на труда и обществената политика сред 24 юли 2001 и 17 юли 2003 година и министър на стопанската система сред 17 юли 2003 и 23 февруари 2005 година

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР