Лудогорец стана шампион на България за 13-ти пореден път. Титлата

...
Лудогорец стана шампион на България за 13-ти пореден път. Титлата
Коментари Харесай

Лудогорец спечели 13-ата поредна титла

Лудогорец стана първенец на България за 13-ти следващ път. Титлата стана факт след победа с 3:1 над. Така зелените са недостижими на върха на класирането. Двата тима приключиха мача с човек по-малко след червени картони на Бърнард Текпетей и Фернандо Каранга. Това значи, че Текпетей ще бъде осъден за финала за Купата на България. Лудогорец играе с Ботев Пловдив в сряда.

Шампионите поведоха още във втората минута. Текпетей беше изведен по десния фланг и подаде за Квадво Дуа в наказателното поле, а той прати топката в мрежата. В 12-ата минута Текпетей откри Якуб Пьотровски в наказателното поле, само че той би над вратата.

След тъкмо четвърт час игра ЦСКА-София заплаши за първи път по-сериозно вратата на Серджио Падт. Матиас Фаетон насочи мощен изстрел към далечния ъгъл, само че вратарят мазета. В 25-ата минута Дуа стреля неопределено, а седем минути по-късно Волен Чинков сподели пряк червен картон на Браян Кордоба, който удари без предумисъл Рик Джонатан. Червеният картон беше анулиран след намесата на ВАР.

В 34-ата минута ЦСКА-София изравни след гол на Фернандо Каранга. Той беше изведен от Амос Юга и изпревари Падт, който беше излязал неразчетено.

Четири минути след почивката зелените още веднъж поведоха в резултата. Диниш Алмейда подаде към Джонатан, който с пета върна към капитана Антон Недялков, а той преодоля Бусато.

В 57-ата минута първенците доближиха до трети гол, откакто Дуа означи от дузпа. До наказателния удар се стигна след игра с ръка на Фернандо Каранга в наказателното поле и интервенция на ВАР. След това се стигна до грозни подиуми и сборичкване сред играчите на двата тима. Каранга и Текпетей бяха изгонени с директни червени картони.

До края алените имаха два шанса да върнат интригата, само че не се възползваха.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР