В София се проведе Държавното първенство на сабя и шпага,

...
В София се проведе Държавното първенство на сабя и шпага,
Коментари Харесай

Йоана Илиева и Тодор Стойчев спечелиха титлите на сабя на Държавното първенство по фехтовка

В София се организира Държавното състезание на сабя и шпага, което излъчи първенците в двете дисциплини на фехтовката при мъжете и при дамите за 2024 година.

На сабя мъже в конкуренцията се включиха 39 фехтовачи от 10 клуба. Първото място извоюва Тодор Стойчев от клуб Свечников, на второ място се класира съотборникът му Виктор Филев, а бронза си поделиха Ивайло Александров от Свечников и Николай-Томас Георгиев от Пловдив БГ.

На сабя дами за призовите места спориха 25 състезателки от пет клуба. И тук превъзходството бе изцяло за столичния клуб Свечников. Държавна шампионка стана Йоана Илиева. На второ място се класира Олга Храмова, а третото място си разделиха Кристина Миланова и Емма Нейкова.

На шпага мъже за първото място спориха 51 фехтовачи от 9 клуба. Държавен първенец стана Йордан Гълъбов от НСА, на второ място се класира Рахим Рашайда от НСА, а трети са Александър Костадинов от Черно море – Варна и Деян Добрев от НСА.

При дамите на шпага за купата се бориха 30 фехтовачки от 7 клуба. Първото място извоюва Михаела Стефанова от Пентатлон, на второ място се класира Боряна Митова от София, а бронзовите медали си разделиха Виктория Велиславова от София и Рая Ягова от НСА.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР