Лудогорец стана шампион на България за 13-ти пореден път. В

...
Лудогорец стана шампион на България за 13-ти пореден път. В
Коментари Харесай

Лудогорец е шампион на България за 13-та поредна година

Лудогорец стана първенец на България за 13-ти следващ път. В прочувствено дерби от 32-ия кръг в Първа лига разградчани победиха с 3:1 вкъщи ЦСКА и остават недостижими на върха в класирането със 79 точки. Двата тима приключиха мача в понижен състав след червени картони на Бърнард Текпетей и Фернандо Каранга.

Във втората минута Лудогорец взе задатък в резултата, откакто Текпетей беше изведен по десния фланг и подаде за Квадво Дуа в наказателното поле. Нападателят на " зелените " се обърна и се възползва от пространството, което получи от Браян Кордоба, като изпрати топката по земя във вратата на " алените ".



След тъкмо четвърт час игра ЦСКА заплаши за първи път по-сериозно вратата на Серджио Падт. Матиас Фаетон насочи мощен изстрел към далечния ъгъл, само че вратарят на домакините мазета.

В 32-та минута основният арбитър Волен Чинков сподели пряк червен картон на Браян Кордоба, който удари без предумисъл Рик Джонатан. Червеният картон беше анулиран след намесата на системата за видеоарбитраж.

Само две минути по-късно " алените " изравниха след гол на Фернандо Каранга. Той беше изведен от Амос Юга и изпревари Падт, който неразчетено беше напуснал наказателното си поле и се приближи към тъчлинията.

Четири минути след началото на второто полувреме " зелените " още веднъж поведоха в резултата. Диниш Алмейда подаде към Джонатан, който с пета върна към капитана Антон Недялков. Той със компактен удар от ъгъла на наказателното поле не остави шансове на Бусато, връщайки задатъка за Лудогорец.

В 57-та минута първенците доближиха до трети гол, откакто Дуа означи от дузпа. До 11-метровия углавен удар се стигна след игра с ръка на Фернандо Каранга в наказателното поле. След това се стигна до грозни подиуми и Каранга и Текпетей бяха изгонени с директни червени картони при сбиването сред футболисти от двата тима.



Близо 20 минути по-късно " алените " можеха да върнат едно попадение, само че шут на резервата Данило Асприля беше блокиран.

ЦСКА продължава борбата за второто място, за което главен съперник на " алените " е Черно море.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР