Семейството на Михаел Шумахер си осигурил обезщетение от 200 000

...
Семейството на Михаел Шумахер си осигурил обезщетение от 200 000
Коментари Харесай

Семейството на Михаел Шумахер ще получи 200 000 евро обезщетение за генерирано с изкуствен интелект интервю с легендарния пилот

Семейството на Михаел Шумахер си обезпечил обезщетение от 200 000 евро от издателите на немско списание, което отпечата генерирано от изкуствен интелект (AI) " изявление " със седемкратния международен първенец от Формула 1.

Говорителка на фамилията удостовери решение на Мюнхенския трудов съд и съглашение от медийната група Funke, издатели на списание Die Aktuelle, без да прави повече мнения. Редакторът на списанието беше уволнен през предходната година, а групата Funke се извини на фамилията на Шумахер.

Великият авто играч Михаел Шумахер, който сега е на 55 години, не е виждан обществено, откогато получи сериозна мозъчна контузия при случай по време на ски почивка през декември 2013-а.

Семейството на Шумахер пази строга загадка по отношение на положението на някогашния водач, като достъпът до него е стеснен единствено до най-близките му хора.

През април 2023 година списание Die Aktuelle пусна на корица си фотография на усмихнатия Шумахер и обещаващо заглавие " Михаел Шумахер, първото изявление ". В публикацията беше добавено " звучеше лъжливо действително ", само че вътре се разкриваше, че цитатите са генерирани от изкуствен интелект.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР