ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън и президентът на Кения

...
ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън и президентът на Кения
Коментари Харесай

Байдън, кенийският лидер призовава глобалните лидери да помогнат за намаляване на съкрушителния дълг на развиващите се нации

ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън и президентът на Кения Уилям Руто употребяват първото държавно посещаване в Съединените щати на африкански водач допълнително повече от 15 години, с цел да призове стопанските системи по целия свят да подхващат дейности за понижаване на голямото дългово задължение, смазващо Кения и други разрастващи се народи.

Призивът за деяние, наименуван Визия Найроби-Вашингтон, идва, когато Байдън упорства за приканват африканските народи, че Съединени американски щати могат да бъдат по-добър сътрудник от икономическия противник Китай. Пекин задълбочава вложенията си на континента – постоянно със заеми с високи лихви и други сложни условия за финансиране.

Байдън и Руто желаят страните кредитори да понижат финансовите бариери за разрастващите се народи, които са били лимитирани от огромно дългово задължение. Те също по този начин приканват интернационалните финансови институции да координират облекчаването на дълга и поддръжката посредством многостранни банки и институции, предоставящи по-добри условия за финансиране.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР