Гледането на красиви тела в Instagram води до неудовлетворение сред

...
Гледането на красиви тела в Instagram води до неудовлетворение сред
Коментари Харесай

Instagram предизвиква неудовлетворение сред жените


Гледането на красиви тела в Instagram води до незадоволство измежду дамите
(снимка: CC0 Public Domain)

Младите дами, които постоянно виждат сексуализирани изображения в Instagram, имат по-ниска задоволеност от тялото си, в сравнение с тези, които виждат по-рядко такова наличие, откри изследване. Някои дами даже стартират да мислят за пластична хирургия.

Социалните медии трансформират освен нашето държание, само че и усещането ни за себе си. По-красивите хора на фотографията ни карат да се съмняваме в своята прелест и да подценяваме външния си тип. В ново изследване, оповестено в Body Image, откривателите са разгледали данни от 247 италиански дами на възраст от 19 до 32 години, с цел да схванат по какъв начин реагират на фотоси на стройни тела в Instagram и мненията към тези изображения.

Участниците са помолени да попълнят няколко въпросника, в това число един за недоволството от телата си, споделя. След като разгледали на инцидентен принцип един от четири видеоклипа на изображения в Instagram (сексуализирани или несексуализирани) в композиция с мнения, участниците са помолени да отговорят на други въпроси за неудовлетворението от тялото, настроението и желанията да се подложат на пластична хирургия.
още по тематиката
Проучването открива, че младите дами, гледали сексуализирани изображения, оповестяват за нараснало неодобрение от тялото си спрямо това, което е следено преди да видят изображенията. В същото време дамите, гледали несексуализирани изображения, не оповестяват за увеличено незадоволство от тялото.

Това демонстрира, че сексуализиращите изображения в Instagram са фактор, който усилва недоволството от тялото. Изглежда, че мненията към изображенията не повлияват на недоволството от тялото на участниците в проучването.

Проучването преглежда и ролята на пристрастяването към Instagram във връзка с възприемането на тялото. Жените, които са употребявали платформата по-често, са по-склонни да обмислят пластична хирургия, изключително откакто са били изложени на сексуализирани изображения или мнения за външния им тип в излъчванията на Instagram.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР