В навечерието на най-българския празник 24 – ти май -

...
В навечерието на най-българския празник 24 – ти май -
Коментари Харесай

Съдиево почете делото на светите братя с празничен концерт

В навечерието на най-българския празник 24 – ти май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, новозагорското село Съдиево уважи делото на светите братя с празничен концерт. Kметът на селото Здравко Ников и шефът на ОУ „ Христо Ботев “ Велина Георгиева посрещнаха с питка и цветя своите публични посетители – кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и нейния екип, общински съветници, кметове на обитаеми места, шефове на образователни заведения.

Празничният концерт театър поднаслов „ Напред науката е слънце “, отдаден на 24 – май, бе проведен от ОУ „ Христо Ботев “, с. Съдиево и ДГ „ Дъга “. Сцената на НЧ „ Н. Й. Вапцаров – 1826 “ се извърши с грейнали детски лица на фона на българския трикольор и портрета на светите братя Кирил и Методий. Тържествено слово насочи към всички присъстващи шефът на учебното заведение Велина Георгиева: „ Колеги, Вие градите интелектуалния капацитет на бъдеща България, Вие носите голяма отговорност и заслужавате най-високата хвалба. Да си преподавател през днешния ден е предопределение, което идва с предизвикването да предадеш знанието на новите генерации, които порастват в действителността на изменящите се с бързи темпове технологии…Честит празник! “

Тържествената стратегия продължи с богат репертоар от песни, танци и стихове, отдадени на празника на славянската книжовност, българската култура и просвета, показан от възпитаниците на локалното учебно заведение и детската градина. Тя приключи с доста усмивки и безчет похвали към учителите и децата, които с доста труд и неизменност реализираха този трогателен празничен концерт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР