Главният военен прокурор на Украйна Анатолий Матиос изключи версията за

...
Главният военен прокурор на Украйна Анатолий Матиос изключи версията за
Коментари Харесай

Няма чужд заговор при пожара в склада за боеприпаси в Украйна


Главният боен прокурор на Украйна Анатолий Матиос изключи версията за задграничен скрит план за бойкот като причина за пожара в склад за муниции, вследствие на който бяха евакуирани хиляди хора, съобщи Асошиейтед прес.

Пожарът, който избухна в склад на военно отделение във Виницка област, Централна Украйна, стартира във вторник вечерта, като детонациите на мястото не престават и до момента.

Днес Матиос опроверга предходни изказвания на управляващите, съгласно които може да става дума за дейности на група задгранични саботьори. Той съобщи, че следствието работи по версии за незаконно безгрижие, корист със служебно състояние или бойкот от страна на виновните за складирането на боеприпасите.

Матиос сподели също, че следствените екипи са открили, че противопожарната сигнализация в склада не е работила и не е имало задоволителен брой хора за защитата му.

Властите оцениха вредите на 800 милиона $. 24 000 индивида бяха евакуирани през вчерашния ден поради пожара и породените от него детонации. Друг огромен украински боен склад бе опустошен при детонации през март.

Загубата на амуниции, породена от детонациите в два украински военни склада тази година, са най-тежкият удар по боеспособността на страната от началото на спора с проруските сепаратисти през 2014 година, съобщи през днешния ден секретарят на Съвета за национална сигурност и защита Олександър Турчинов, представен от Ройтерс.

Турчинов акцентира, че военното командване на Украйна, в това число началникът на генералния щаб Виктор Муженко, би трябвало да понесат отговорност за гърмежите в Калиновка, в централната Виницка област. " Военните имат задачата да охраняват арсеналите и да бъдат подготвени за нападателните прояви на врага ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР