Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 47-ото

...
Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 47-ото
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Гешев иска имунитета на депутатка от ПП, ударила жена на пешеходна пътека

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 47-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител Р.С.
На 13.12.2021 година е формирано досъдебното произвеждане за закононарушение по член 343а, алинея 1, вр. с член 343, алинея 1 б. „ б “, прочие 2-ро от Наказателния кодекс. На пешеходна пътека в нарушаване на Закона за придвижване по пътищата Р.С. е блъснала пресичаща жена, в резултат на което й е предизвикала междинна телесна щета.
В хода на следствието са събрани доказателства, че Р.С. е направила закононарушението, предмет на досъдебното произвеждане.
С решение на ЦИК от 19.11.2021 година Р.С. е оповестена за депутат и след полагането на клетва се явява лице с имунитет. В тази връзка досъдебното произвеждане е признато по подготвеност от Софийска градска прокуратура.
Образуваното досъдебно произвеждане е допустимо да продължи единствено с позволение на Народното събрание или при писменото единодушие на Р.С., според член 70 от Конституцията на Република България и според чл.135, ал.3, вр. с ал.1 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР