Главният прокурор Иван Гешев, който близо година и половина се

...
Главният прокурор Иван Гешев, който близо година и половина се
Коментари Харесай

Иван Гешев напусна дом 5 на резиденция „Бояна”

Главният прокурор Иван Гешев, който близо година и половина се обитава в дом 5 на резиденция „ Бояна”, ненадейно се е изнесъл.
Договорът му е трябвало да бъде преустановен до първи октомври 2021 година, само че още преди тази дата той и фамилията му са напуснали вилата.

Информацията беше доказана от Министерски съвет, след въпроси, свързани с имуществената декларация на Гешев, подадена пред Инспектората на Висшия правосъден съвет, заяви " Дневник ".

В нея той беше заявил, че е живял чартърен в апартамент от 57 квадратни метра, а хазяин е била администрацията на Министерски съвет. Цената е била 2200 лв..

От Министерски съвет и в този момент отхвърлиха да уточнят дали заявеният от Гешев парцел е точно въпросният дом 5, базирайки се, че информацията е персонална.

От разбора на всички известни и доказани до момента данни обаче, се схваща, че Иван Гешев е оповестил част от парцела и заплаща за него, а другата част е наета от член на фамилията му, който заплаща същата сума - 2200 лв..

" В случая се касае за хотелско настаняване в обект, който не е част от ведомствения жилищен фонд на Министерски съвет. Хотелското настаняване е при изискванията на услугата " дълъг престой ", дефинирана като настаняване в пространства, за не по-малко от три поредни нощувки, осъществени от един настанен ", написа в отговорите на Министерски съвет.

От тях се схваща още, че основният прокурор е почнал да обитава там през юли 2020 година и договорът ще бъде преустановен към първи октомври тази година.

На уточняващи въпроси дали след първи октомври договорът ще бъде възобновен, от държавната пресслужба обявиха, че не е постъпвало заявление за нов контракт и че дом 5 е свободен.

Предизвестието за овакантяване е било подадено на първи септември 2020 година От прокуратурата към този момент не са коментирали случая и не дадоха отговор на спомагателните въпроси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР