Ръководител на профсъюз обвини правителството и железопътните фирми, че действат

...
Ръководител на профсъюз обвини правителството и железопътните фирми, че действат
Коментари Харесай

Стачки на влакове: Началникът на Аслеф разкритикува „недобросъвестни действия“. Пътуващите са изправени пред още повече мизерия

Ръководител на синдикат упрекна държавното управление и железопътните компании, че работят „ недобросъвестно “, защото напускането предизвиква ново злощастие на милиони пътуващи.

Членовете на Aslef в 16 железопътни компании ще провеждат стачки тази седмица в изострен спор по отношение на заплащането и изискванията на труд. Първата вълна от стачки ще се организира през днешния ден, като измежду засегнатите услуги са Southeastern, Greater Anglia, Thameslink и Gatwick Express.

Аслеф упрекна държавното управление, че се е „ отказала “ от опитите си да позволи дългогодишния спор. Официални диалози сред операторите и синдиката не са провеждани в продължение на една година, откакто членовете отхвърлиха предходна договорка.

Мик Уелън, който оглавява синдиката Aslef, упрекна железопътните компании в „ непочтеност “ по отношение на новите работни практики - в това число промени в заплащането по болест. Той сподели в програмата Today на BBC Radio 4: „ За страдание, след половин десетилетие без нарастване на заплатите, ние сме в капан...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР