Страните членки на ЕС трябва да криминализират гениталното осакатяване на

...
Страните членки на ЕС трябва да криминализират гениталното осакатяване на
Коментари Харесай

Принудителните бракове и гениталното осакатяване на жените стават европейски престъпления

Страните членки на Европейски Съюз би трябвало да криминализират гениталното осакатяване на дамите, насилствените бракове и кибернасилието - като шерването на интимни фотоси без единодушие.

Това гласи първият по рода си европейски закон за битка с насилието против нежния пол. Той бе утвърден от страните членки (Съвета) на Европейски Съюз.

Той съдържа и ограничения за попречване на насилието против дамите и домашното принуждение и открива стандарти за отбрана на жертвите на тези закононарушения.

Ще бъдат криминализирани също по този начин кибертормозът и подстрекателствата в киберпространството към ненавист и принуждение.

Извършването на тези закононарушения ще се санкционира със затвор от минимум една до пет години. Директивата съдържа и сериозен лист от утежняващи виновността условия – да вземем за пример незаконно действие против дете, някогашна или сегашна брачна половинка или партньорка, социална представителка, журналистка или правозащитничка. Такива действие ще се санкционират с по-сурови присъди.

В директивата са включени и подробни правила за ограниченията за помощ и отбрана, които страните от Европейски Съюз би трябвало да обезпечат на жертвите.

Жертвите на принуждение и домашно принуждение против дами към този момент по-лесно ще могат да оповестяват за закононарушенията. Ще бъде допустимо да се оповестява и за киберпрестъпления онлайн.

Държавите членки би трябвало да вкарат ограничения, гарантиращи, че децата ще получават помощ от експерти. Когато децата оповестяват за закононарушения, осъществени от някого, който има наставнически права, управляващите ще би трябвало да предприемат ограничения за отбрана на сигурността на детето, преди да осведомят хипотетичния причинител.

С цел запазване на персоналния живот на жертвата и недопускане тя още веднъж да пострада страните членки на Европейски Съюз би трябвало да подсигуряват, че доказателствата, свързани с предходното й полово държание, ще бъдат разрешени единствено при престъпни следствия, когато това е уместно и належащо.

Държавите от Европейски Съюз разполагат с три години от влизането в действие на директивата, с цел да я транспонират в националните си законодателства.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР