Истинска лидерска битка се заформя в столичния 25 МИР. Там

...
Истинска лидерска битка се заформя в столичния 25 МИР. Там
Коментари Харесай

Лидерска битка в София: Борисов срещу Нинова, Григорова, Костадинов, Трифонов и Ицо-Хазарта

Истинска лидерска борба се заформя в столичния 25 МИР. Там против ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов, който обичайно е лидер в региона, се изправят единствено водачи - Корнелия Нинова на Българска социалистическа партия, Ваня Григорова на " Солидарна България ", Костадин Костадинов - на " Възраждане ", Слави Трифонов - на Има Такъв Народ. В " групата " е и някогашният ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков, който обаче в този момент се състезава за " Левицата ". Единственият нелидер в листата на водачите на партийни листи е представителят на Политическа партия - Демократична България Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта.


След Нинова в алената листа за 25-и МИР е политологът Калоян Методиев.

На Борисов няма да му е елементарно и в Пловдив - втората листа, която води. И където също ще има за противник Ваня Григорова. Тя персонално записва листата си на Гергьовден, а в нея шести е и 8-милионният българин Емил Хаджиев, написа " 24 часа ". Втори е водачът на КТ “Подкрепа ” в града Атанас Кръстев.

В Града под тепетата лидер е и съпредседателят на “Промяната ” Асен Василев. В предходни парламенти позициите на Политическа партия - Демократична България в този район защитаваше някогашният ръководител на Народното събрание Никола Минчев, само че в този момент той е лидер на листата за Европейския парламент на ПП-ДБ.

И различен синдикалист влиза в листите на Григорова - Иван Кирилов, ръководител на Транспортната федерация на “Подкрепа ”. Той ще е лидер в Бургас. Лидерът на " Изправи се.Бг " Мая Манолова повежда в столичния 23-и МИР и в Шумен, а известният с канала си в Ютуб историк доцент Александър Сивилов - в 24-и МИР - София.

Бившият соцдепутат и водач на “Нормална страна ” Георги Кадиев се завръща като лидер във Видин.

 

В Сливен пък води Минчо Афузов, който бе самостоятелен претендент за кмет на последните локални избори. Афузов е бил регионален шеф и бе харесан от социалистите в града за кмет, само че централното партийно управление реши друго.

С листите на “Промяната ” пък в дейната политика се завръща Лена Бориславова. Тя беше и на предходните избори, само че напусна Народното събрание по лично предпочитание - публично, с цел да работи за локалните избори, само че по-късно и роди. Бориславова обаче няма да е лидер.

Такъв няма да е на тези избори и Бойко Рашков. Бившият вътрешен министър ще е втори след Кирил Петков в Перник.

В листите на “Промяната ” намира място и някогашната регионална шефка на София-град Вяра Тодева, която задвижи демонтажа на Паметника на Съветската войска.

Един от най-проблемните райони откъм водачи се оказа Кърджали, където нито ПП-ДБ, нито Българска социалистическа партия бяха намерили мераклии за лидер в предпоследния ден за регистрацията на листите. От ГЕРБ по традиция играят с Цвета Караянчева, само че откакто не влезе в предишния парламент, тя в този момент ще води и в Пловдив-област.

Знаково в Кърджали обаче Движение за права и свободи повежда водачът Делян Пеевски. В района, прочут като бастиона на Движение за права и свободи, е традиция още от времето на Ахмед Доган отпред да е ръководителят. Пеевски резервира и първото си място в Благоевград.

Другият съпредседател на придвижването Джевдет Чакъров ще е първи в Разград и Силистра и води листата за Европарламента.

В множеството региони обаче придвижването прави промени при водачите си. Първото място в Шумен от някогашния водач Мустафа Карадайъ взема Айсел Руфад - зам.-кметица на Нови пазар и зам.-председател на партията от февруари. Първи в Сливен ще е Хюсеин Хафъзов - един от отцепниците на Движение за права и свободи, минал към ДОСТ на Лютви Местан преди години. А в 23-и МИР в София лидер е Тимур Халилов - някогашен водещ на новините на турски по Българска национална телевизия, преводач и водач на придвижването в София.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР