Главният прокурор Иван Гешев активизира рекламата около международната си дейност

...
Главният прокурор Иван Гешев активизира рекламата около международната си дейност
Коментари Харесай

Гешев зачести с контактите и посещенията в Турция

Главният прокурор Иван Гешев засилва рекламата към интернационалната си активност и откакто при започване на предишния месец дни наред информираше за посещението си в Украйна, то този път се похвали с публична аудиенция в Турция. 

" Главният прокурор Иван Гешев е отпред на българската делегация, която е на публично посещаване в Република Турция. В делегацията са включени зам.-главният прокурор и началник на Върховната административна прокуратура Десислава Пиронева и представителят на основния прокурор Сийка Милева. Официалното посещаване е по покана на турския основен прокурор господин Бекир Шахин ", написаха от държавното обвиняване.

На процедура това е второто посещаване на Гешев Турция в границите на по-малко от един месец. В края на предишния месец той даде да се разбере, че е на храмовият празник на българската черква " Свети Стефан ", наричана Желязната черква и разположена на брега на Златния рог в Истанбул.  " Това е един знак на българския дух, с помощта на който българският народ е оживял през вековете " - по този начин основният прокурор обясни наличието си на службата. " За страдание огромната част беше на гръцки и не можах да я схвана. Надявам се по-често да има служби в този дирек на българщината и те да са на църковнославянски ", разяснява тогава Гешев пред bTV.

Сега той разгласи, че е на публична аудиенция, в рамките на която са планувани срещи във Върховния съд и Главната прокуратура на Турция. Българската делегация ще посети и новооткритата постройка на Главната прокуратура в Анкара. " Основен акцент в диалозите сред управленията на прокуратурите на двете прилежащи страни ще бъде продължение на отличното съдействие по наказателноправни въпроси, сферата на антитероризма, както и противодействието против трансграничната проведена престъпност и битката с незаконната миграция ", осведомят от държавното обвиняване. 

Гешев доста постоянно показва своите положителни контакти с турската прокуратура и доста постоянно се среща с тях. Само преди няколко месеца българският основен прокурор се похвали с поредна среща с турския си сътрудник, извършена в резиденция Бояна. Така той продължи традицията на предходния основен прокурор Сотир Цацаров, който също най-често се срещаше с турския си сътрудник.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР