Главният изпълнителен директор на компанията, създала чатбота ChatGPT, призова за

...
Главният изпълнителен директор на компанията, създала чатбота ChatGPT, призова за
Коментари Харесай

Създателят на ChatGPT видя риск от намеса в избори с изкуствен интелект

Главният изпълнителен шеф на компанията, основала чатбота ChatGPT, прикани за регулации на изкуствения разсъдък на чуване в Конгреса и предизвести, че опцията за интервенция в избори посредством сходни технологии е " предмет на безпокойствие ".

Месеци наред огромни и дребни компании се надпреварват в стартирането на нови, основани на изкуствен интелект, услуги. Дори в софтуерния бранш това поражда опасения за бъдещето на човечеството, а тази пролет милиардерът Илон Мъск и други известни персони желаеха " пауза " в плановете с изкуствен интелект.

Олтман е един от софтуерните водачи, които Белият дом и Конгресът поканиха по тематиката, с цел да решат каква да е идната крачка.

" Няма метод да сложим този дух в бутилката. В международен мащаб това експлодира ", цитира " Ройтерс " сенатор Кори Букър, един от многото депутати с въпроси по какъв начин най-добре да се контролира изкуственият разсъдък.

 ChatGPT ще може да търси в интернет, само че единствено за някои консуматори ChatGPT ще може да търси в интернет, само че единствено за някои консуматори

Тази технология се оказа тематика и поради наближаващите избори за президент през 2024 година: сенатор Мироно означи заплахата от дезинформация с наближаването на изборите, даде образец с подправеното изображение с задържан Доналд Тръмп, популяризирани в обществените мрежи.

Какво е належащо

Сам Олтман призна, че резултатът от изкуствения разсъдък може да е като от " печатарската преса ", само че има доста рискове.

Ще има влияние върху работните места. Опитваме се да го кажем доста ясно.
Сам Олтман,
изпълнителен шеф на OpenAI

Сред предложенията му:
Попитан за случаи, в които решението за лицензиране би трябвало да се вземе деликатно, той даде за образец модел, който би могъл да убеди или манипулира убежденията на човек.

 " Google " прибавя изкуствен интелект в търсачката си

Идеята за нова организация по-скоро се поддържа от законодателите, само че остава отворен въпросът дали тя ще може да е в крайник с напредъка на технологиите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР