През 1982 г. при строежа на нов път случайно е

...
През 1982 г. при строежа на нов път случайно е
Коментари Харесай

177 тела, открити в езеро или мястото, което най-добре е запазило ДНК на древния човек

През 1982 година при градежа на нов път инцидентно е намерено антично гробище. Работникът, който копае, забелязва черепи, събиращи се в машината, което провокира разкопки и следствие, разкривайки над 177 човешки остатъци, които датират от преди 7000 до 8000 години.
 Възможно ли е надълбоко в Земята да се крият остатъци от антична планета
Възможно ли е надълбоко в Земята да се крият остатъци от антична планета

На какво се натъкнаха откривателите

Езерото с торфено дъно е съхранило труповете толкоз добре, че някои даже са открити с към момента налична мозъчна тъкан. Археологическият обект Windover е разкрил към 177 блатни тела, което го прави едно от най-значимите сходни места в Северна Америка, откривани в миналото.

Телата наподобяват свързани, както е посочено от споделен алел в мощно променлива част от генома, който учените откриват при разбор на ДНК от останките. Условията на блатото са запазили останките толкоз добре, че Windover се смята за мястото, което най-добре е запазило ДНК на античния човек.
 Снимка 666259

Блатните тела на Windover са били най-вече заровени в огъната позиция на страните си, потъвайки на дълбочина от към един метър, където са седяли необезпокоявани в продължение на 7000-8000 години. Разкопките от 1984 до 1987 година разкриват скелетни остатъци на 177 индивида, обхващащи всички възрасти, като половината от тях към момента са имали елементи от мозъка си, когато са били извадени.
 Титаник 111 години след потъването - за какво никой в никакъв случай не е намирал човешки остатъци на кораба
Защо никой в никакъв случай не е намирал човешки остатъци на Титаник

Има си изцяло разумно пояснение

Как блатистите тела на Windover са останали толкоз добре непокътнати

Мочурищата са неповторимо положителни в запазването на останките, от време на време откриват толкоз пресни тела, че се смесват със актуалните убийства. Установено е, че химическият състав на водата в Windover е решаваща част от това, което е запазило останките толкоз дълго, защото съдържа доста минерали и е анаеробно в границите на няколко сантиметра под повърхността.
 Снимка 666260

Комбинирани, тези фактори попречват типа бактериално и гъбично разложение на тъканите, което нормално виждаме с мъртви тела навън, прецизира IFL Science.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР