Getty Images Размисли на неваксиниран българин, прекарал Ковид, публикувани в социалната

...
Getty Images
Размисли на неваксиниран българин, прекарал Ковид, публикувани в социалната
Коментари Харесай

Размисли на един неваксиниран българин, изтеглил късата клечка

 Getty Images Размисли на неимунизиран българин, прекарал Ковид, оповестени в обществената мрежа Facebook:

" Всъщност, нещата са елементарни. Ваксинираш се или го караш. Аз избрах втория вид – избор, с който надали мога да съм горделив. Е, изкарах го. Някак. Проблемът при множеството хора като мен, преди да се сблъскат с Ковид, е че по никакъв метод не регистрират лотарийния принцип на вируса. Някак си вярваш, че щом не пушиш от 4 години, спортуваш, плуваш по километър, храниш се здравословно и постоянно взимаш значимите хранителни добавки, вирусът просто ще пристигна да те потупа по рамото и да те поздрави за положителната форма.

И тогава се появява този пич, влиза ти непосредствено в дробовете и за два дни ти отваря превъзходна двойна пневмония, без въобще да се преценява с якия ти имунитет. Всъщност, може би той обича хора с имунитет. Няма значение дали си на 30, 40 или 50-сет години. Всичко опира до това какво тъкмо неразгаданата лотария на Ковид крие за теб.

Не знам дали някъде се възползват от обстановката с вируса за налагане на надзор. Сигурно. Но в България нещата от дълго време са оставени на самотек и натурален асортимент. И колкото и да ти е писнало от ограничавания и нервности, когато се разболееш, в нощите, в които се питаш дали взимаш превес, или си изтеглил късата съчка, и се чудиш къде ще бъдеш след два дни, разбираш какъв брой си самичък във всичко това и какъв брой на интернационалното състояние му е все тая дали ще се оправиш. И си даваш сметка, че е трябвало и би трябвало да се погрижиш по най-хубавия метод за себе си.

Равносметката от всичко – 10 дни висока температура, още 5 изтощение, двойна пневмония, 8 кг надолу, една торба медикаменти в организма и инфилтративни промени на дробовете, които евентуално ще стоят с месеци.

Дали бих се ваксинирал, в случай че можех да върна времето обратно? Категорично да! Сигурно има доза риск във имунизацията, не знам. Но рискът от Ковид сигурно го превъзхожда. Стените не трябва да се разрушават с глави! Колкото и да си мислим, че са ни здрави.

Споделям всичко това, с цел да дам различна позиция на хората, които имат вяра, че вирусът не ги касае. Не пропагандирам никой да се имунизира. Просто тези, които не го създадат, би трябвало да знаят, че рано или късно им следва среща лице в лице с Ковид. А там разпоредбите дефинира той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР