Германците да сменят черните куфари с нещо в по-ярки цветове,

...
Германците да сменят черните куфари с нещо в по-ярки цветове,
Коментари Харесай

Германско летище призова хората да пътуват с куфари в ярки цветове

Германците да сменят черните куфари с нещо в по-ярки цветове, с цел да могат да ги открият по-лесно в багажния безпорядък, обзел европейските летища. Тази рекомендация направи тези дни шефът на летището във Франкфурт Стефан Шулте, съгласно който преобладаващо черните куфари способстват за проблемите пред самолетните компании и наземния личен състав в последните седмици. " Много хора пътуват с черни куфари с колелца. Трудно е да ги отличим един от различен ", посочи Шулте, представен от " Гардиън ".

Съветът провокира рецензии и насмешки у немските медии, които осъдиха и другата рекомендация на Шулте - хората да надпишат куфарите си с име и адрес, което от дълго време е отречено от полицията заради съображения за сигурност. Според оценки от последните дни, на летище Франкфурт сега има към 2000 багажа, разграничени от притежателите им.

И още един, към този момент напълно обоснован съвет от летищните управляващи във Франкфурт - доколкото е допустимо, пътувайте с ръчен багаж.

Както " Сега " писа, проблемите с полетите в Европа това лято са няколко и заформиха съвършена стихия. От една страна, летища и самолетни компании бяха съкратили личния състав до най-малко поради пандемията и в този момент не съумяват да посрещнат засиления летен трафик. От друга, натоварването и ниското възнаграждение провокираха митинги на целия континент, като при започване на месеца стачкуваха и наземни чиновници, и полетен личен състав. Много самолетни компании бяха принудени да анулират полети поради невъзможността те да бъдат обработени.

По време на пандемията летището във Франкфурт е понижило чиновниците си с към 4000 души. Затова и в този момент едвам смогва на летния поток, който се върна на равнищата отпреди коронавирус рестриктивните мерки.

Германия се надява да облекчи проблемите с работната мощ по летищата по познатия метод - с турски гастарбайтери. За задачата по-рано този месец бе подписано двустранно съглашение сред Берлин и Анкара. Първите служащи на краткосрочни контракти от Турция ще бъдат наети точно за обработка на багажите. Пристигането им обаче се бави поради прецизните инспекции за сигурност на тези чиновници, които лишават към седем седмици.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР