Очакванията на Булгаргаз са цената на природния газ през следващия

...
Очакванията на Булгаргаз са цената на природния газ през следващия
Коментари Харесай

Булгаргаз прогнозира поевтиняване на природния газ през май

Очакванията на " Булгаргаз " са цената на природния газ през идващия месец да бъде с 5-6 % по-ниска в съпоставяне със в този момент настоящата. Това сподели ръководителят на отдел " Цени, пазарни разбори и ценообразуване " в сдружението Людмила Витанова по време на днешното намерено съвещание в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). 

Председателят на КЕВР Иван Иванов обърна внимание, че комерсиалната употреба на терминала за втечен газ в Александруполис ще закъснее с 20 дни. Поради тази причина няма да може да бъдат изпълнени доставките през терминала, които са част от декларираните количества от страна на " Булгаргаз " за месец май. Затова Иванов попита какви стъпки се чака да подхващат от сдружението в тази обстановка.

Людмила Витанова отговори, че са известени от оператора на терминала " Газтрейд ", че предстоящата дата за въвеждане на комерсиална употреба на терминала ще бъде отсрочена. Поради тази причина каргото, което от " Булгаргаз " са предвиждали по отношение на одобрената стратегия за доставки, няма да може да дойде и да бъде разтоварено на авансово избраната дата. Заради това от " Булгаргаз " са оповестили търг на платформата на " Газов хъб Балкан " за намиране на количествата, които не доближават за поръчките на клиентите. Търгът е разгласен за на следващия ден, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР