Германското външно министерство извика посланика на Турция в Берлин, за

...
Германското външно министерство извика посланика на Турция в Берлин, за
Коментари Харесай

Германският външен министър извика турския посланик заради задържан активист

Германското външно министерство извика посланика на Турция в Берлин, с цел да стачкува против решението на Анкара да задържи шестима деятели, сред които е и жител на федералната република, оповестиха немските медии и " Ройтерс ". Общо 10 души бяха арестувани на 5 юли, а тази седмица шестима от тях останаха в ареста след правосъдно решение.

Говорителят на кабинета Мартин Шефер разгласи на постоянна конференция, че външният министър Зигмар Габриел е прекъснал лятната си отмора и се е завърнал в Берлин за съвещания. Шефер сподели, че е " неуместно ", че Турция е задържала немски деятел по съмнение за участие в терористична организация.

Случат с Петер Щойднер беляза ново дъно в връзките сред Турция и Германия, разяснява седмичникът " Шпигел " в обява на уеб страницата си. Според изданието на турския посланик " напълно ясно " е котел, че задържанията не са нито разбираеми, нито възможни. Посланикът от своя страна уверил, че ще съобщи настояването на немските управляващи към Анкара.
В предходно изказване, представено от " Дойче веле ", дипломатическата работа в Берлин декларира, че " да се свързва герой (за човешки права) и представител на идеята за народна власт като Петер Щойднер с поддръжниците на терористи, е неуместно. " Във вторник против дейностите на турските управляващи се разгласи и немският канцлер Ангела Меркел. Тя сподели, че кабинетът ѝ ще направи всичко по силите си, с цел да освободи Щойтнер, чието задържане назова " безусловно безпричинно ". Заедно с ръководителя на локалния клон на " Амнести интернешънъл " и още четирима души, сред които и шведски жител, Щойтнер е упрекнат, че е " подпомагал терористична група " - изказване, което съгласно канцлера е " притеснително ".

Арестът е още един случай, в който " почтени хора са хванати в колелата на правосъдната система и арестувани, " сподели Меркел и настоя за освобождението му.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Турция (320)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР