Германското правосъдие не може да започне собствено криминално разследване срещу

...
Германското правосъдие не може да започне собствено криминално разследване срещу
Коментари Харесай

Германия не може да започне разследване на случая с Навални

Германското правораздаване не може да стартира лично престъпно следствие против случая с Алексей Навални и да повдигне обвиняване против никого, защото хипотетичното закононарушение не е осъществено на територията на Федерална република Германия. Това заяви вестник Suddeutsche Zeitung.

На доктрина би могло да бъде допустимо следствие единствено при положение, че положението на Навални сега внезапно се утежни. Дори и в този случай процедурните стъпки ще бъдат подхванати не от Главната прокуратура, а от берлинското обвиняване, прецизира " Евроком ".

В Берлин настояват, че Навални е бил изложен на отровно вещество от групата Новичок. Предполага се, че военните токсиколози от лаборатория в Мюнхен са стигнали до този извод. Впоследствие беше обявено, че наличието на веществата е доказано и от лаборатории в Швеция и Франция, в допълнение към това пробите са трансферирани в ОЗХО.

Suddeutsche Zeitung, без да показва източник, оповестява, че федералното държавно управление е предоставило на специалистите от ОЗХО хеликоптер за безвредно превозване на пробите до Хага.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР