Германското правителство се съгласи да повиши мерките за защита на

...
Германското правителство се съгласи да повиши мерките за защита на
Коментари Харесай

Как се пази фирма от чуждо поглъщане

Германското държавно управление се съгласи да увеличи ограниченията за отбрана на родните компании от нежелателни задгранични поглъщания, като става дума най-много за страни отвън Европейския съюз (ЕС). Инициативата идва във време, когато най-голямата стопанска система на Стария континент като цяло преразглежда връзките си с Китай по отношение на капиталовия растеж в сериозни браншове от страна на страни китайски предприятия.

Бъдещите транзакции, които касаят сигурността на Германия, би трябвало да бъдат краткотрайно прекратени, до приемането на дефинитивно решение. Също по този начин може да бъде изработен разбор на евентуалната договорка, в случай че е налице „ евентуална опасност” за националната сигурност. По-рано беше належащо да бъде потвърдена „ действителна опасност”. Сигурността с европейските сътрудници също би трябвало да бъде преразгледана и оценена. „ Както демонстрира настоящата обстановка, ние в Германия и Европа би трябвало да разполагаме със лични пълномощия и технологии в избрани области”, споделя немският министър на стопанската система Петер Алтмайер.

Германските служители дефинираха като обезпокоителен сигнал поглъщането през 2016 година на баварската софтуерна компания Kuka от страна на Китай. Опитът на най-голямата азиатска страна през 2018 година да купи дял в мобилния оператор 50Hertz също притегли вниманието на управляващите в Германия. След като страната не съумя да откри опция в Европа, немската държавна банка KfW се намеси в договорката, с цел да не допусне китайците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР