Германското правителство нареди на Русия да закрие четири от петте

...
Германското правителство нареди на Русия да закрие четири от петте
Коментари Харесай

Германия закрива голям брой руски консулства

Германското държавно управление подреди на Русия да закрие четири от петте си генерални консулства в Германия. Само посолството в Берлин и едно от досегашните пет генерални консулства ще могат да останат отворени. Все още не е известно кое от тях. Понастоящем Русия има генерални консулства в Бон, Франкфурт на Майн, Хамбург, Лайпциг и Мюнхен.

Както заяви представител на немското Външно министерство в Берлин изтеглянето на съветските дипломатически чиновници би трябвало да завърши до края на годината.

Закриват се и немски консулства в Русия

Освен това е планувано да бъдат закрити немските консулства в Калининград, Екатеринбург и Новосибирск. Германското посолство в Москва и консулството в Санкт Петербург ще продължат да извършват своите функционалности.

С това Германия реагира на признати от Москва ограничавания за немски дипломати. По-рано беше обявено, че няколкостотин немски държавни чиновници, в това число дипломати, преподаватели и други чиновници на Гьоте-Институт, са били принудени да изоставен Русия.

Русия вкара предел

Поради пониженото наличие на съветските разследващи служби в Германия, през април съветското Външно министерство реши да наложи горна граница на броя на чиновниците на немските задгранични задачи и посреднически организации в Русия. Този предел, избран от Москва, който ще бъде в действие от началото на юни тази година, " изисква доста понижаване на нашето наличие в Русия във всички области ", изясни на собствен ред немското Външно министерство.

Новата ескалация в дипломатическите връзки сред Германия и Русиясе дължи главно на поддръжката, която Германия оказва на Украйна и доставените за страната западни оръжия.

****

Вижте и това видео на Дъждовни води:

Съединени американски щати: Оръжия за Украйна от американски фабрики

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР