Германският външен министър Хайко Маас призова днес Русия отново да

...
Германският външен министър Хайко Маас призова днес Русия отново да
Коментари Харесай

Германия призова Русия да спазва международното право

Германският външен министър Хайко Маас прикани през днешния ден Русия още веднъж да съблюдава интернационалното право и да зачита териториалния суверенитет на прилежащите страни, съобщи Ройтерс.

Украинският президент Петро Порошенко предизвести за "крайно сериозна " опасност от сухопътно навлизане, откакто Русия задържа три украински военноморски кораба и техния екипаж през уикенда.

"Целта би трябвало да бъде Русия още веднъж да се придържа към интернационалните правила и да не нарушава териториалния суверенитет на своите съседи ", сподели Маас в тирада в Берлин.

Според него за тази цел Германия и европейските й съдружници имат потребност от ясни правила и същински разговор за общата сигурност в Европа.

Той предложи Германия, Франция, Русия и Украйна да работят дружно в така наречен нормандски формат за споразумяване на обстановката, показва Асошиейтед прес.

Норберт Рьотген от Християндемократическия съюз на немската канцлерка Ангела Меркел съобщи, че може да е належащо Европа да наложи по-строги наказания на Русия след задържането на украинските кораби, отбелязва Ройтерс.

Според Рьотген държанието на Русия е много тревожно и налагането на по-строги наказания е вероятен вид.

"Засега не се разискват по-строги наказания, само че като цяло не бих изключил тази опция ", сподели Рьотген, който е ръководител на комисията по външни работи към Бундестага.

"Според мен сходно държание не може да остане без последствия и не мисля, че би трябвало да се споделя, че няма да има каквито и да е по-нататъшни наказания ", съобщи той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР