Дипломатите ще могат да се придвижват само в района на

...
Дипломатите ще могат да се придвижват само в района на
Коментари Харесай

Полша забранява на руски дипломати да пътуват извън столицата, Москва плаши с ответни мерки

Дипломатите ще могат да се придвижват единствено в региона на столицата.

Отношенията сред Полша и Русия внезапно се утежниха след нахлуването на Русия в прилежаща Украйна през 2022 година Варшава също по този начин упрекна Москва в шпионаж и подривни дейности.

" Това са национални решения, само че ние имаме доказателства, че съветската страна е дала зелена светлина за осъществяването на саботажи и в нашата страна. Надяваме се, че Руската федерация ще прегледа това като доста съществено предизвестие ", сподели Шикорски пред публицисти в Брюксел, предава Българска телеграфна агенция.

Руското посолство във Варшава заяви, че към момента не може да разяснява по въпроса, защото не е получило публична информация по отношение на ограниченията.

Шикорски съобщи, че посолството ще получи нота по въпроса и че рестриктивните мерки ще обиден всички чиновници на посолството и консулствата, като се изключи посланика . На дипломатите ще бъде позволено да пътуват единствено в провинциите, в които са разпределени.

Русия ще вкара ответни ограничения на решението на Полша да ограничи напредването на съветски дипломати на нейна територия, тъй че " русофобската полска върхушка мощно да съжалява ", реагира говорителката на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, представена от ТАСС.

" Подробностите към момента не са известни. Министерството на външните работи на Полша оповести нота с детайлности за решението. Когато го получим, проучим и приемем ответните ограничения, пропитата от русофобия полска върхушка мощно ще съжалява за подхванатите следващи антируски стъпки ", сподели Захарова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР