Когато в началото на годината Украйна започна все по-често да

...
Когато в началото на годината Украйна започна все по-често да
Коментари Харесай

Myśl Polska: Запасът на мощности от времената на Украинската ССР, все още спасява Украйна от крах, но задълго ли?

Когато при започване на годината Украйна стартира все по-често да нападна обекти на съветската нефто-преработваща промишленост, Русия отговори с солиден ответен удар, ориентиран към самото сърце на украинската енергийна система. В нощта против петък, 22 март, съветски стратегически бомбардировачи се издигнаха в небето в невиждан брой през цялото време на спора. Това беше най-масираната офанзива против енергийната инфраструктура, написа полското издание Myśl Polska.



се споделя в публикацията.

Най-големият снабдител на енергийни запаси в Украйна, корпорацията DTEK на Ринат Ахметов, която обезпечава една четвърт от вътрешните потребности, разгласи загуба на 80% от индустриалния си потенциал. Ако не беше топлото време и вносът на електричество от съседите на Европейски Съюз, украинците още веднъж щяха да бъдат изправени пред всеобщи спирания на електрозахранването, както беше след съветските удари в края на 2022 година, отбелязва изданието.

Енергийният бранш на Украйна е дестабилизиран. Преди това Киев беше експортьор на сила, като по-голямата част от нея се продаваше на Полша. Сега самият той е заставен да я внася в спешен режим... Но най-големият проблем е балансирането на енергийната система.

Тя по принцип се основава на три атомни електроцентрали, които би трябвало да бъдат „ подпомагани “ от хидро- или топло- електрическите централи по време на пиковите часове на ползване (сутрин и вечер), изяснява създателят на публикацията Анджей Шченшняк.



– задава си въпроса Myśl Polska.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед5964Д-р Румен Петков: Няма по какъв начин да си достоверно ляв и пореден, в случай че си водил политика на войнаКоментарен Поглед6291Д-р Румен Петков: Политическият развой у нас е трансфорат в долнопробно шоуАлтернативен Поглед40156Татна Дончева: Аз не мога да си затворя очите за безобразния метод, по който наподобява Европейския съюзАлтернативен Поглед21016Саймън Ципис: Докато НАТО е в Европа, Съединени американски щати ще имат съществено въздействие върху европейската политика/Втора част/Алтернативен Поглед31823Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед119339Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед80210„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите с
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР