Нека видим увлечението по авторитарните режими около нас, нека видим

...
Нека видим увлечението по авторитарните режими около нас, нека видим
Коментари Харесай

Този зъл вятър, който духа в Европа: Макрон с предупреждение за възхода на крайната десница

" Нека забележим увлечението по властническите режими към нас, дано забележим нелибералния миг, който претърпяваме ", сподели френският държавен глава в тирада по време на Европейския юношески фестивал в Дрезден, цитираха го Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Крайната десница, този злобен вятър, който духа в Европа, е действителност, тъй че дано се събудим ", акцентира Макрон.

По време на втория ден от визитата си в Германия, в понеделник Макрон уважи жертвите на Холокоста в Берлин, съобщи ДПА.

Заедно с немския президент Франк-Валтер Щайнмайер, френският държавен глава посети Мемориала на убитите евреи в Европа, ситуиран покрай Бранденбургската врата и постройката на Райхстага в сърцето на Берлин.

Двамата президенти сложиха венци с цветя в цветовете на националните си знамена. Те бяха съпроводени от съпругите си Брижит Макрон и Елке Буденбендер. Президентските двойки се разходиха в мемориала, построен от редове от огромни бетонени блокове и посетиха музея в комплекса.

Около 6 млн. евреи са убити от немския нацистки режим в Европа по време на Холокоста.

Очакванията са " Национален общ брой " на Марин Льо Пен да победи партията на Еманюел Макрон на изборите за Европейски парламент по-късно по-малко от две седмици, на фона на по-широкия напредък на крайната десница в няколко страни от Европейски Съюз.

Същевременно Марин льо Пен съобщи, че би желала да си сътрудничи по-тясно с италианската премиерка Джорджа Мелони, съобщи през вчерашния ден ДПА.

" Ако успеем (да се обединим), можем да станем втората по величина група в Европейския парламент. Мисля, че такава опция не трябва да се пропуща ", съобщи Льо Пен в мненията, оповестени в неделя.

Двете политички принадлежат към две разнообразни политически групи в Европейския парламент. " Националният общ брой " на Льо Пен се намира в дясната група " Идентичност и народна власт " (ИД), до момента в който " Италиански братя " на Мелони, която има неофашистки корени, принадлежи към групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР).

В групата на ИД се отвори сериозен раздор поради " Алтернатива за Германия " (AзГ). Поводът беше изявлението на водещия претендент на AзГ за изборите Максимилиан Кра, че не всички членове на Секретен сътрудник, нацистка паравоенна група, са били нарушители.

Партията на Льо Пен, която се пробва да се отърси от антисемитската си известност, осъди сходни изявления и в последна сметка се стигна до изключването на AзГ от групата на " Идентичност и народна власт ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР