Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че Германия и Русия в

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че Германия и Русия в
Коментари Харесай

Щайнмайер: Германия и Русия "стоят една срещу друга" - Топ новини

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер съобщи, че Германия и Русия сега са противоположни страни и че актуалните събития в Украйна са „ исторически пробив “. Това изказване той направи в петък в обръщение към жителите на страната в Берлин, представени от ТАСС.

„ Светът се промени след исторически срив – което значи, че е време да се сбогуваме със старите модели на мислене и очаквания “, сподели Щайнмайер. „ Това се отнася по-специално за нашето виждане за Русия “, добави той.

„ Когато погледнем днешната Русия, няма място за остарели фантазии “, сподели Щайнмайер. „ Днес нашите страни стоят една против друга.

В същото време Щайнмайер уточни, че мнозина в Германия усещат връзка с Русия и нейния народ и обич към съветската музика и литература.

„ Източна Германия също има доста разнообразни, доста спорни мемоари от четиридесетте години история, които към момента оказват въздействие. На изток и на запад хората са признателни за чудото на обединяването и не не помнят, че то остана спокойно с помощта на (президента на СССР) Михаил Горбачов “, сподели Щайнмайер.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР