Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер и съпругата му Елке Буденбендер бяха

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер и съпругата му Елке Буденбендер бяха
Коментари Харесай

Германският президент посети японския император в двореца му

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер и брачната половинка му Елке Буденбендер бяха признати през днешния ден от японския император Нарухито и императрица Масако при визитата им в Императорския замък, заяви ДПА.

" За нас е особена чест, че императорът ни даде една от в действителност редките си аудиенции след възкачването си на престола. Ние сме доста, доста признателни за това ", съобщи Щайнмайер в Токио след срещата, която продължи по-малко от час.

Докато беше престолонаследник, Нарухито посети Берлин преди 10 години, с цел да означи 150-годишнината на германско-японските връзки. Той засади черешово дърво в парка на двореца Белвю, който е резиденция на Щайнмайер.

" Тъй като дървото би трябвало да бъде обгрижвано понякога, през днешния ден поканихме императора и императрицата в Берлин ", сподели Щайнмайер.

" В този свят, изпълнен с турбулентност и неустановеност, германско-японските връзки са изключително скъпи ", посочи императорът.

Елке Буденбендер сподели, че е разговаряла с Масако за многото деца, които сега са принудени да бягат от Украйна в разгара на съветската инвазия.

" Обменихме отзиви за това по какъв начин най-добре да помогнем на децата ", сподели тя.

Щайнмайер и брачната половинка му дойдоха през вчерашния ден на тридневно посещаване в японската столица. Те възнамеряват да продължат за Южна Корея на следващия ден вечерта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР